mauritsgroen mgmc

MGMC in geluid


8 december 2012 - BNR Duurzaam

De groene bankier
Met Maurits Groen praten we over het laatste nieuws rond de WakaWaka ledlamp. De op zonne-energie gedreven led-lamp, heeft niet alleen de harten in ...
www.bnr.nl/programma/bnrduurzaam/.../de-groene-bankier?s...


4 december 2012 - Interview Maurits Groen met RayRadio.

12-12-12 is de dag! Dan start de crowdfunding campagne (pre-sale) van de WakaWaka Power voor Haïti! http://tinyurl.com/c9czkg6 Ik ben fan en doe mee! Waarom? Omdat ik vind dat energie voor iedereen toegankelijk moet zijn en NOOIT mag afhangen van de hoeveelheid geld dat je bezit. Vanavond hebben we het erover met co-founder Maurits Groen!


18 augustus 2012 - BNR Duurzaam

Opnieuw fungeerde Maurits Groen als co-host bij de uitzending van BNR Duurzaam. Luister mee.


11 juli 2012 - Interview Maurits Groen met United Nations Yak podcast radio (26 min.)7 juli 2012 - BNR Duurzaam

Op 7 Juli 2012 was Maurits Groen co-presentator van de uitzending van BNR Duurzaam. Onderwerpen: (on)duurzaam bouwen, zonnepanelen en (al dan niet) subsidie, de campagne 'Fietsen Scoort', de Groene Investerings Maatschappij en een nieuwe vinding van de TUDelft: ramen die fungeren als zonnepanelen. Luister mee.


24 april 2012 - Ray Radio

Maurits Groen had een radio-interview over 'Helden uit noodzaak', het recente boek van Paul Gilding. De vlotte interviewer was Ray Meur. Naluisteren kan: http://rayradio.podomatic.com


20 maart 2012 -Radio 1 Twee Dingen

Internationaal topauteur Paul Gilding was medio maart 2012 in Nederland voor de presentatie van de Nederlandse vertaling van zijn bestseller "The Great Disruption". Uitgever Maurits Groen, die het boek hier uitbrengt onder de titel "Helden uit noodzaak; hoe onze generatie dankzij de ecologische en economische crisis de wereld gaat redden", werd door Radio 1 geïnterviewd over het boek.
Luister mee.


8 januari 2012 - Vroege vogels

WakaWaka is het topdesign topkwaliteit solar LED lampje, dat schoon en veilig licht betaalbaar gaat maken voor mensen die zich dat normaal gesproken niet zouden kunnen permitteren. Bij Vroege Vogels legde Maurits Groen op 8 januari 2012 uit waarom dat zo belangrijk is. Luister naar de podcast van 08-01-2012.


31 december 2011 - BNR Duurzaam

Op Oudejaarsdag van 2011 werd Maurits Groen door BNR gevraagd naar het meest belangrijke duurzaamheidsnieuws van het afgelopen jaar en zijn verwachtingen voor 2012. Luister mee.


19 november 2011 - BNR Duurzaam, Maurits Groen over 'Duurzame boeken'.
Beluister


12 juli 2011 - Maurits Groen over Do The Bright Thing op Stadsradio Breda
Beluister
"DO THE BRIGHT THING! De juiste keus maken valt lang niet altijd mee. Wat doe je bijvoorbeeld met kernafval dat voor 100.000 jaar opgeslagen moet worden? 100.000 jaar!! Wie weet over 10.000 jaar nog dat daar levensgevaarlijk spul ligt opgeslagen? Of over 100 jaar? En hoe zorg je ervoor dat men hier tot het einde van tijden vanaf weet? Deze vragen kwamen voorbij in de ZEER indrukwekkende documentaire 'Into Eternity' (http://youtu.be/4Qxu2YJF4rc) van Michael Madsen over de 'permanente' kernafvalopslag Onkalo die nu wordt gegraven in Finland. Kan dat dan niet anders? Sure! Nu vol inzetten op duurzame energie! En om die ontwikkeling wat sneller te laten verlopen, is online shoppen via webportal www.dothebrightthing.nl een heel goed begin! Maurits Groen (What's in a name...) was vanavond te gast om dit nieuwe initiatief toe te lichten. Meer info hierover kan je ook vinden op P+ (http://www.p-plus.nl/artikel.php?IK=2528). Linksom of rechtsom; the future is Bright!


13 juli 2011 - Maurits Groen was te gast bij BNR Duurzaam en heeft daar uitleg gegeven over 'Do the bright thing'. Beluister


11 mei 2011 - Maurits Groen was co-presentator van BNR Duurzaam, de wekelijkse rubriek van Business News Radio. Beluister

 

 

omhoog |  MGMC Agenda   Eerdere activiteiten  | Columns  |   MGMC in woord  |   MGMC in beeld  |   MGMC in geluid