mauritsgroen mgmc

Bedrijven waarvan we mede-oprichter zijn

WakaWaka

Medeoprichter en bestuurder van WakaWaka, het bedrijf dat een solar LED lamp produceert en distribueert, en dat topkwaliteit en - design verlichting bereikbaar en betaalbaar maakt voor gezinnen die niet meer verdienen dan $2/dag. WakaWaka is zo efficiënt, dat de extra zonnestroom gebruikt kan worden om mobiele telefoons op te laden en radio's van energie te voorzien (waka-waka.com).

 

 

 

 

 

 

 

 

Greenem

De aanschaf van een elektrisch apparaat kost geld. Maar dan begint het natuurlijk pas: het gebruik van zo’n apparaat vergt energie, en wordt dus een doorlopende kostenpost. Interessant is dan natuurlijk de vraag hoeveel? Want het blijkt dat die gebruikskosten vaak (veel) hoger zijn dan de aanschafkosten. Interessant, want energiebesparing is niet alleen goed voor de portemonnee ook beter voor het milieu.
www.greenem.nl helpt je daarbij. De site geeft je in een oogwenk niet alleen de aanschafprijs, maar ook de totale energiekosten van het apparaat dat je wilt kopen. Ook biedt het een kostenvergelijking. Maar de site biedt nog veel meer: nieuws, een nieuwsbrief, columns, video’s, een aardige on-line game waarin je spelenderwijs leert energiezuinig te huishouden (houdt zo’n beetje het midden tussen Farmville en Second Life; waarschuwing: energiebesparen kan verslavend zijn ).
mauritsgroen•mgmc is een van de oprichters van Greenem.