mauritsgroen mgmc

MGMC Eerdere activiteiten

 

 

 

8 juni 2016 - Boekpresentatie 'De Overwinning' tijdens Smart City Event

 

Tussen het boek 'Een Ongemakkelijke Waarheid' van Al Gore (2006) en dit boek van Jeremy Leggett zitten precies tien jaar. Dat decennium maakt een wereld van verschil: in De Overwinning kan Leggett ons laten zien hoe de grote omwenteling van fossiel naar hernieuwbaar zich aandient.

 

 

 

 

Op woensdag 8 juni werd het boek gepresenteerd in de Amsterdam ArenA tijdens het Smart City Event.

Wilt u de volledige lezing van Jeremy Leggett bekijken?

Kijk dan de registratie hieronder.

 

 

29 november 2013 - Feestelijke boekpresentatie

Op vrijdagmiddag 29 november vond de boekpresentatie plaats van het boek 'Alle dagen duurzaam, op weg naar een circulaire economie' van de auteur Eric schoones. Het boek werd door Eric schoones en Maurits Groen uitgereikt aan de geïnterviewden.

 

 

 

 

 

29 oktober 2013 - 2 premieres op 1 avond

Bekijk de pdf over 'Klimaat voor verandering'.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9 november 2012 - Maurits Groen opent het Foodguerilla event

Op vrijdag 9 november vindt van 11.00 – 19.00 uur het FoodGuerrilla Event plaats bij stadslandbouwbedrijf UitjeEigenStad en evenementenlocatie Fruitvis. Dan bundelen NCDO, Oikos en lokaalmondiaal hun krachten in een afwisselend programma dat helemaal in het teken staat van voedsel en verandering. Volop workshops, debat, een marktplaats, gelegenheid tot netwerken en kijkjes in de keuken om jonge mensen verder te helpen met hun eigen initiatief! Zie de website van Foodguerilla.

 

4 juli 2012 - Town Hall meeting Leiden

Er komen verkiezingen aan. Partijen gaan op tournee. PvdA-lijsttrekker bezoekt Leiden. Maurits Groen (nooit lid geweest van enige politieke partij, maar graag bereid elke politiieke partij te steunen om duurzaamheid hoger op de politiek agenda te krijgen) is gevraagd een bijdrage te klevers in de vorm van een column over duurzaamheid. Zie het programma.

 

 

29 juni 2012 - Aftrap Campagne 'Fietsen Scoort'

Fietsen naar en van je werk is gezond, leuker en beter voor het milieu. De campagne 'Fietsen Scoort' werft daarom fietsende werknemers en werkgevers, die hun medewerkers daarvoor belonen met een klein bedrag per kilometer -dat vervolgens naar een 'duurzaam doel' in een 3e-wereldland gaat. Campagne-ambassadeur Maurits Groen geeft het startschot. Zie de uitnodiging. En lees het persbericht. Bekijk de route.

 

 

6 juni 2012 - Slotbijeenkomst Stook je Rijk 

Hoe kan het energiebesparingstempo in de huursector worden versneld. En welke goede voorbeelden zijn er al? Maurits Groen is voorzitter en moderator van de slotbijeenkomst in Utrecht van de serie gesprekken onder de vlag van "Stook je rijk'. Corporaties, huurdersverenigingen en gemeenteraden komen aan het woord. Ook wordt er  een prijs uitgereikt voor de huurdersvereniging, woningcorporatie en gemeente die het afgelopen jaar de meeste vooruitgang heeft geboekt met energiebesparende maatregelen in de huursector. Lees hier verder.

 

 

15 mei 2012 - Springtij Festival Tussenstop

Deze maand verschijnt een nieuw Rapport aan de Club van Rome. Ter gelegenheid daarvan organiseert het Springtij Festival een bijzondere discussiebijeenkomst. Maurits Groen is een van de inleiders. Meer informatie.

 

 

15 mei 2012 - Energiebesparing bestaande woningen Utrecht
Ook Utrecht komt aan de beurt in de serie bijeenkomsten over versnelling van de energjebesparing in de bestaande gebouwde omgeving.
Onder leiding van Maurits Groen gaan huurders, directies en beleidsmedewerkers van woningbouwcorporaties, ambtenaren, raadsleden, stadsbestuurders en -beleidsmakers samen op zoek naar de mogelijkheden. Meer informatie.

 

 

14 mei 2012  - Duurzaamheid in Purmerend

De gemeente Purmerend wil graag haar beleid verder verduurzamen. Maar om welke vraagstukken gaat het dan precies en welke keuzes kun je dan het beste maken? De gemeente nodigt haar burgers uit daarover mee te denken. Ter introductie en inspiratie wordt het debat daarover voorafgegaan door drie sprekers, onder wie Maurits Groen.
Zie: www.purmerend.nl/duurzaam

 

 

 

 

10 mei 2012 - 'What's world improving entrepreneurship?''

Tijdens de jaarbijeenkomst van het Social Venture Network wordt ook een congres gehouden over 'world-‐improving entrepreneurship'. 
Als onderdeel daarvan interviewt top-ondernemer Tom Cummings (om 16 uur) onder anderen Maurits Groen over zijn nieuwe bedrijf Off-Grid Solutions, dat de WakaWaka solar LED lamp produceert. Lees meer.

 

 

10 mei 2012 - Officiële overhandiging 1e WakaWaka

De eerst industriële serie van de super-efficiente solar LED lamp WakaWaka is gerealiseerd. Maurits Groen overhandigt samen met zijn mededirecteur Camille van Gestel van Off-Grid Solutions, dat de WakaWaka produceert, het eerste exemplaar aan Rob van Doorn, wethouder duurzaamheid van Haarlem.
Off-Grid Solutions (www.wakawakalight.com) is hoofdsponsor van de WakaWaka Foundation.

Persbericht | Toelichting

 

 

27 april 2012 - Slotmanifestatie Milieubende Haarlem
De genomineerde klassen van de Haarlemse Milieubende krijgen tijdens afsluitende slotmanifestatie te horen wie winnaar wordt -en wiens milieuplan ook echt uitgevoerd gaat worden. Plus een prive-concert van Ali B. en een extra schoolreisje. De medewerkers van Stichting Milieubende (oprichter/directeur Maurits Groen) organiseren het feest. Zie ook www.milieubende.nl

 

 

26 april 2012 - Koplopersbijeenkomst Paleis Het Loo

Wegens het grote succes van de origineel inspirerede bijeenkomst vorig jaar vindt in Paleis Het Loo een tweede editie plaats van de Koplopersbijeenkomst, waarin ondernemers uit zeer uiteenlopende branches elkaar treffen in een gevarieerd programma, dat zowel kernachtige plenaire inleidingen kent als intensieve individuele onderlinge ontmoetingen. Maurits Groen is een van de gespreksleiders. Bekijk het programma.

 

 

25 april 2012 - Rondetafelbijeenkomst versnelling verduurzaming bestaande bouw, Rotterdam 
Als een vervolg op een eerdere bijeenkomst afgelopen najaar in Rotterdam Noord zit Maurits Groen een bijeenkomst voor: is de beoogde versnelling van de verduurzaming van de bestaande bouw inmiddels ingezet? Wat zijn de ervaringen? Lees meer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20 april 2012 - Slotmanifestatie Milieubende West-Holland
De klassen uit West -Holland die de mooiste, meest effectieve en meest inspirerende prestaties hebben geleverd als 'Milieuheld' vieren dat in een spetterende afsluitende slotmanifestatie. Zie ook www.milieubende.nl

 

 

18 april 2012 - Jurybijeenkomst Haarlemse Milieubende 
Ook in Haarlem hebben dit voorjaar tientallen klassen (groep 8) meegedaan aan de 'Milieubende': theater in de klas, een cursus 'Hoe word ik een milieuheld' plus educatie en actie. Jurylid Maurits Groen beoordeelt hun acties. Zie ook www.milieubende.nl

 

 

12 april 2012 - Lancering WakaWaka Foundation
Het is zover: de WakaWaka Foundation wordt gelanceerd. Het topdesign topkwaliteit solar LED-lampje, 'affordable for people on $2/day', gaat het leven van vele miljoenen veranderen. Onder het motto "Geef licht, geef leven' wil Maurits Groen als directeur van de WakaWaka Foundation ook scholen, bedrijven en particulieren overtuigen om daaraan mee te helpen.
De persconferentie (in het Haagse Perscentrum Nieuwspoort van 13-14.30 uur) is rechtstreeks te volgen via live stream: www.facebook.com/wakawakalight. Lees de uitnodiging.

 

 

5 april 2012 - Jurybijeenkomst Milieubende West-Holland
Ook dit voorjaar zijn er weer twee series 'Milieubende' gaande: theater in de klas, een cursus 'Hoe word ik een milieuheld' plus educatie en actie. Tientallen groepen 8 van de basisschool leren met andere ogen naar hun wereld kijken -en handelen. Jurylid Maurits Groen beoordeelt hun acties. Zie ook www.milieubende.nl

beoordeling inzendingen scholen Hillegom en omgeving

 

 

22 maart - conferentie Lokaal Duurzaam Energiebedrijf 

Maurits Groen treedt op 22 maart 2012 op als spreker/worshop-leider op een conferentie over het opzetten van een lokaal duurzame-energiebedrijf. 
Zijn thema is het opzetten en uitvoeren van een marketingplan dat van zo'n bedrijf een succes maakt. Lees verder.

 

 

 

 

21 maart - Rondetafelgesprek energiebesparing bestaande woningbouw 

Hoe kunnen we de energiebesparing in de bestaande woningbouw versnellen? Maurits Groen is voorzitter van een serie rondetafelgesprekken over dit thema die afgelopen najaar en dit voorjaar in het hele land worden gehouden. Op 21 maart gaat hij over dit onderwerp in gesprek met huurdersverenigingen, gemeenten en woningcorporaties in Zwolle. Wilt u meedenken en meepraten?  Lees hier verder.

 

 

12 - 17 maart - Paul Gilding tgv presentatie nederlandse versie boek

Paul GildingPaul Gilding was in de week van 12 tot en met 19 maart in Nederland ter gelegenheid van de presentatie van de nederlandse versie van zijn boek 'Helden uit noodzaak; Hoe onze generatie dankzij de ecologische en economische crisis de wereld gaat redden'. Het boek wordt uitgegeven door Maurits Groen.

Hieronder staat waar Paul Gilding heeft gesproken.

 

16 maart - Economic Exchange Conference - ABN AMRO Bank

Tijdens deze conferentie kan er worden deelgenomen aan interactieve workshops en er worden interessante lezingen en debatten gehouden. Paul Gilding spreekt over de klimaatverandering. Lees hier verder.

 

16 maart - ‘Helden uit noodzaak; Hoe onze generatie dankzij de ecologische en economische crisis de wereld gaat redden' bij De Balie

Met onder andere Paul Gilding (oud-directeur Greenpeace International), Ewald Engelen (hoogleraar financiele geografie), Dick Benschop (directeur Shell Nederland) .

Moet planeet aarde gered worden? En snel ook -omdat anders ons nageslacht niets meer overhoudt om van te genieten? Voormalig Greenpeace-directeur Paul Gilding: “Onzin. De aarde hoeft helemaal niet gered te worden. Die redt zichzelf wel. En het nageslacht? Het gaat inmiddels al om onszelf. Nu al in begint de aarde terug te slaan als reactie op de massale aantasting en verstoring die de mensheid veroorzaakt.

Naar aanleiding van de Nederlandse uitgave van zijn boek Helden uit noodzaak komt Paul Gilding naar Nederland voor een lezing, discussie en gesprek met de zaal. Lees hier verder.

 

17 maart - Symposium 'Liberaal Natuur- en Milieubeleid in crisistijd', Liberaal Groen

Belangrijke aanleiding voor dit symposium is het kabinetsbeleid en het natuurakkoord dat het kabinet met provincies heeft gesloten. Liggen er nog kansen op het landelijk niveau en wat zijn nu de mogelijkheden om op provinciaal niveau natuur- en milieubeleid in te vullen. Een bijzondere groep sprekers zal dit thema inleiden en met de aanwezigen de discussie aangaan.

Maurits Groen introduceert Paul Gilding. Lees hier verder.

 

19 maart - RSM Campus Visit, Arboretum Trompenberg Rotterdam

Paul Gilding presenteert zijn boek 'The Great Disruption' ('Helden uit noodzaak') aan verschillende partijen, zoals de Erasmus University DRIFT Researchers. Lees hier verder

 

 

14 maart - Texelse ondernemersavond

Woensdag 14 maart maakt Stichting Duurzaam Texel bekend wie de winnaars zijn van de Texelse Ondernemersprijs 2012 en de allereerste Texelse Ondernemers Jongerenprijs 2012. Maurits Groen geeft een presentatie over MVO en wat dat voor een bedrijf/omgeving kan betekenen. Lees hier verder.

 

 

12 maart - Talkshow NV Haarlem

Milieuondernemer Maurits Groen komt met nieuwtje tijdens NV Haarlem. Bill Clinton en Janet Jackson lopen weg met een ledlamp op zonne-energie die dankzij Maurits Groen licht moet geven aan vele miljoenen, arme mensen. Lees hier verder. Lees een verslag op de website van NV Haarlem.

 

 

7 maart - Standpunt Globaal - Haarlem millenniumgemeente... of niet?

Maurits Groen is één van de gasten tijdens een debatavond rond Haarlem Millenniumgemeente. Haarlem heeft zichzelf een aantal jaren geleden uitgeroepen tot millenniumgemeente. Tijdens de avond wordt bekeken wat er tot nu toe is bereikt.

 

 

 

 

14 december 2011 - Rotterdam Winterklaar?

Is Rotterdam al winterklaar? Op de jaarlijkse Rotterdamse Groene Conferentie praten huurders, woningcorporaties en politici over energiebesparing in de huurwoningen. Waar staat Rotterdam nu? Wat moet er gebeuren,  hoe -en wat is daar voor nodig? Maurits Groen zit de conferentie voor. www.milieucentrum.rotterdam.nl uitnodiging (pdf)

 

 

8 december 2011 - Rondetafelgesprek bij Gelderse Milieufederatie in Wageningen

Over versnelling van de energiebesparing bij huurwoningen.
www.geldersemilieufederatie.nl

 

 

1 december 2011- Rondetafel energiebesparing huursector Enschede

De energiebesparing in de gebouwde omgeving blijft achter. Hoe kunnen we zorgen voor een forse versnelling? Een rondetafelgesprek corporaties, huurders, raadsleden, wethouders en milieuorganisaties. Maurits Groen leidt in en zit de avond voor.

www.natuurenmilieuoverijssel.nl

 

 

30 november 2011 – Nationaal Sustainability Congres

In het Congrescentrum 1931 in Den Bosch vindt de 12e editie van het Nationaal Sustainability Congres plaats. Maurits Groen brengt op het perspodium vele noviteiten voor het voetlicht.
www.sustainability-congres.nl

 

 

29 november 2011 – Vertoning Silent Snow voor medewerkers 24Kitchen

Maurits Groen houdt een inleiding bij de vertoning van Silent Snow voor alle medewerkers van de nieuwe televisiezender 24Kitchen, waar hij in het strategisch team zit.
www.24kitchen.nl
www.silentsnow.org

 

 

15 november 2011 – Energie besparing bij Rotterdamse huurwoningen en bouw

Energiebesparing moet iets opleveren voor de corporatie, huurder en milieu. Hoe pakken we dit aan? Een rondetafelbijeenkomst over energiebesparing met name over de bestaande bouw in Rotterdam Noord.
Maurits Groen is gastheer en gespreksleider.
www.stookjerijk.nl
www.milieucentrum.rotterdam.nl

 

 

10 november 2011 - Opening Duurzame Dinsdag Koffer

Tijdens de 'Nacht van de Duurzaamheid' opent Maurits Groen de Duurzame Dinsdag Koffer en nodigt daarmee een ieder uit om voor Duurzame Dinsdag 2012 nieuwe, innovatieve en creatieve ideeën in te dienen.

 

 

3 november 2011 – ‘Creating new value from dead stock’ - Westergasfabriek, Amsterdam

Hoe kunnen onverkochte goederen alsnog waarde krijgen en geld opleveren? Congres met ontwerpers, fabrikanten, branche-experts en duurzaamheidspioniers over verrassende business cases.  Maurits Groen is slotspreker: “Hoe kunnen bedrijven creatief duurzaam de financieel-economische crisis overwinnen?”
Programma: http://up.droog.com/conference/

 

 

6 oktober 2011 – Rondetafelgesprek energiebesparing huursector Arnhem

Vanwege de achterstand op de energiebesparing in de huursector Arnhem worden er dit najaar een aantal rondetafelgesprekken gevoerd. Milieufederaties en Milieucentra huurders, raad (raadsleden en wethouders) en corporaties dichter bij elkaar brengen. Hen prikkelen, verleiden om meer inzet te plegen. De aftrap is op 6 oktober in Arnhem. Maurits Groen zal de voorzitter zijn van deze bijeenkomsten.
www.stookjerijk.nl

 

 

5 oktober 2011 – Lancering Good & Green Guide Holland in Haarlem

De lancering van een duurzame gids die uitlegt hoe je duurzaam kunt genieten en tegelijkertijd bezig bent met de mensen en het milieu. Maurits Groen geeft hierover een toespraak in Haarlem. Haarlem die overigens één van de 12 steden is die vernoemd wordt in deze gids.
www.goodandgreenguides.com. Zie de pdf.

 

 

27 september 2011 – Jubileumcongres De Duurzame Stad
Het Haags Milieu Centrum viert zijn 20-jarig bestaan met een congres met een actueel thema: De Duurzame Stad.
Maurits Groen is dagvoorzitter. Meer informatie.

 

 

6 september 2011 – Grootse vertoning SILENT SNOW in Tuschinski
Na ‘An Inconvenient Truth’ (2006) en ‘The Age of Stupid’ (2009) organiseert Maurits Groen op 6 september 2011 opnieuw een premiere in filmtheater Tuschinski. Dit maal gaat het om SILENT SNOW van Gouden Kalf winnaar Jan van den Berg. De film werd weliswaar al vertoond tijdens een festival (Movies That Matter), maar krijgt nu in Tuschinski een grootse ontvangst in de mooiste filmpremierezaal van Nederland - inclusief een boeiend voor- en naprogramma.
Zie alvast www.silentsnow.org

 

 

28 augustus 2011 – Het Groene Woud
Op natuurterrein Het Groene Woud houd Maurits Groen op zondag 28 augustus een toespraak tijdens een netwerkbijeenkomst over duurzaam ondernemen. Zie de pdf voor meer informatie.

 

30 juni 2011 - Klankbordgroep E-Waste

Eerste bijeenkomst van de Klankbordgroep E-Waste, waarin een aantal prominenten met een zeer diverse maatschappelijke achtergrond nadenken over het verbeteren van de inzameling en verantwoorde verwerking van elektronica-afval in Nederland, en het voorkomen van e-waste dump in de ‘Derde Wereld’. Maurits Groen houdt er een inleiding.

 

28 juni 2011 – Lancering Do The Bright Thing

Hoe kunnen consumenten hun webaankopen voor 100% alsnog met zonne-energie laten opwekken – en zonder dat het ze moeite of ook maar 1 cent kost? Het antwoord: begin voortaan elke webaankoop via www.dothebrightthing.nl. Maurits Groen is een van de oprichters van dit revolutionaire shopping portal. De lancering vindt plaats op het dak van de Rotterdamse Oldenbarneveltschool: daar worden de eerste zonnepanelen geplaatst. Lees het persbericht.

 

 

25 juni 2011 – The Green Energy Transition

Zaterdag 25 juniis de Oudemanhuispoort  van de Universiteit van Amsterdam het toneel van het grootste en meest gevarieerde duurzaamheidsevenement dat daar ooit heeft plaatsgevonden. Maurits Groen is een van de sprekers. Zijn thema: ‘Green Business’.
Meer informatie en aanmeldingen: www.get2011.org

 

 

 

24 juni 2011 - Slotmanifestatie ‘Battle of Brabant’

Feestelijke slotbijeenkomst waar de uitslag bekendgemaakt wordt van de wedstrijd tussen Brabantse basisscholen in het kader van de Wecycle Milieubende. Maurits Groen zit de bijeenkomst voor.
Meer info: www.milieubende.nl

 

 

21 juni 2011 -P+Live@Night over Energietoekomst

Hoe kunnen we het Kabinet een realistisch scenario aanbieden, waardoor Nederland de EU-afspraken over duurzame energie en klimaat voor 2020 op een duurzame kan gaan halen?

Lees meer.

 

 

18 juni 2011 - Kadertraining Youth Food Movement

In restaurant annex kunst- en cultuurcentrum Merkelbach in Amsterdam houdt de Youth Food Movement een kadertrainingsdag.
Maurits Groen geeft er een masterclass over de marketing van lekker, gezond en duurzame voeding en eten.

 

 

17 juni 2011 - Symposium “Het glas halfvol of half leeg?”

Op het symposium “Het glas halfvol of half leeg? Milieucommunicatie op het scherp van de snede”, georganiseerd door het Haags Milieucentrum houdt Maurits Groen een toespraak.
Meer info en opgaven.

 

 

16 juni 2011 - Seminar “Energie (DE)centraal”

Decentrale energievoorziening heeft de wind flink mee. Maar hoe kun je daarbij het beste te werk gaan? Met welke technische, organisatorische, juridische en zeker ook financiele aspecten moet je rekening houden? Dit seminar stelt praktijkervaringen met duurzame energievoorzieningen centraal. Dagvoorzitter is Maurits Groen.
Meer informatie en opgaven.

 

 

16 juni 2011 – Opening Amsterdam Global Change Institute

Amsterdam krijgt een van de grootste onderzoeksinstituten voor duurzaamheid in Europa. Het AGCI opent feestelijk, maar ook meteen stevig inhoudelijk.
Maurits Groen is dagvoorzitter en interviewt zes coryfeeen.
Meer informatie op www.agci.vu.nl en in het persbericht.

 

 

6 juni 2011 - Duurzame Dinsdag 2011

Op maandag 6 juni werd in het statige Noord-Hollandse Provinciehuis Welgelegen in Haarlem de aftrap gehouden van provinciale campagne voor Duurzame Dinsdag 2011.
Maurits Groen was daarbij een van de sprekers, naast de Gedeputeerde Jaap Bond en de Haarlemmermeerse duurzaamheidswethouder John Nederstigt
Hij was uitgenodigd, omdat hij in 2009 jurylid was en in 2010 uit handen van VROM-minister Huizinga een ’Duurzaam lintje’ in ontvangst mocht nemen. Zie www.duurzamedinsdag.nl.

De provincie Noord-Holland gaf ook een persbericht uit over de aftrap-bijeenkomst.

Beluister het radiofragment met Maurits Groen op Radio NH.

 

 

5 juni 2011 - Elektrisch auto rally

Maurits en Michiel Groen doen op 5 juni 2011 mee aan de eerste Nederlandse elektrische autorally –net als een aantal bekende (oa Rutger Houwer, Peter Bakker, Hanna Verboom) en minder bekende Nederlanders. Het wordt een spectaculair feestelijke begin van een nieuw mobiliteitstijdperk!
Meer info: www.professionalpassionates.org

 

 

27 mei 2011 - Slotmanifestatie Milieubende West Holland

Feestelijke slotbijeenkomst waar de uitslag bekendgemaakt wordt van de wedstrijd tussen basisscholen in West Holland in het kader van de Milieubende. Maurits Groen zit de bijeenkomst voor.
Meer info: www.milieubende.nl

 

 

23 mei 2011 - Workshop Duurzaamheid voor beursgenoteerde bedrijven

In samenwerking met Cataly Partners en de VBDO (Vereniging van Beleggers door Duurzame Ontwikkeling) geeft Maurits Groen een workshop hoe beursgenoteerde bedrijven (verder) aan de slag kunnen met duurzaamheid.
Meer info en opgaven.

 

 

20 mei 2011 - Conferentie Our Common Future 2.0

De conferentie Our Common Future 2.0 vormt de afsluiting van het unieke crowdsourcing project OCF 2.0 (www.ourcommonfuture.nl). In dit project hebben 400 mensen op vrijwillige basis een nieuwe duurzame toekomstvisie voor Nederland geschreven. De conferentie (950 mensen) is al uitverkocht. Sprekers: Ruud Lubbers, Marjan Minnesma, Willem Lageweg, Ruud Koornstra, Maurits Groen, tal van 2e Kamerleden eva; ook zijn er talrijke workshops met alle deelnemers.
Meer informatie: www.ocfconferentie.nl

 

 

28 april 2011 - Inspirerende netwerk-bijeenkomst

Koplopers op het gebied van innovatief en duurzaam ondernemen worden van harte uitgenodigd voor een inspirerend netwerkevent op 28 april a.s. (17-22 uur) in Paleis Het Loo. 
Gespreksleiders van de bijeenkomst, die begint met een speciale aflevering van De Wereld Draait Duurzaam, zijn: Herman Wijffels, Jacqueline Cramer, Ad van Wijk, Jan Terlouw en Maurits Groen.
De catering wordt verzorgd door: Food on Tour, catering inspired by Jonnie & Thérèse Boer (De Librije)

Meer informatie en opgaven.

 

 

9 december 2010 - Uitreiking Groene Speld

Zowel in 2009 als 2010 maakte Maurits Groen deel uit van de jury van de Groene Speld.
Op reikt de gemeente Amsterdam voor de tweede maal de Groene Speld uit. De prijs vloeit voort uit de ambitie van de gemeenteraad om vanaf 2015 alle nieuwbouw klimaatneutraal te maken. De Groene Speld werd in 2009 gewonnen door Frans Horst, projectmanager bij woningbouwvereniging Eigen Haard met het project Koningsvrouwen van Landlust.  De jury Ludo van Halderen (ex-CEO Nuon), Rob Bos (Eco-Logisch) en Maurits Groen: “Bij het onder handen nemen van het verouderde complex uit 1936 met monumentaal karakter heeft Frans Horst geen enkele kans onbenut gelaten om duurzaamheid- en energiedoelstellingen te realiseren en hij heeft het project daadwerkelijk tot de uitvoeringsfase weten te brengen". De prijs werd uitgereikt door wethouder Marijke Vos.

De genomineerden in 2010 lees meer...

 

 

24 november 2010 - Logo 'Milieukeur - een duurzame keuze' gelanceerd op Nationaal Sustainability Congres 2010

Maurits Groen overhandigde op symbolische wijze het logo Milieukeur met de nieuwe slogan ‘Milieukeur, een duurzame keuze’ aan een drietal keurmerkhouders tijdens het Nationaal Sustainability Congres 2010 in Utrecht.
Zie: SMK Milieukeur, een duurzame keuze

 

 

 

 

24 november 2010 - Trouw Duurzame top 100 debat

Tijdens de 11e Nationaal Sustainability Congres , hét jaarlijks congres voor duurzaam Nederland nam Maurits Groen naast drie andere genomineerden deel aan het Trouw Duurzame 100 debat.

Trouw Duurzame 100 debat
Onder leiding van Willem Schoonen (hoofdredacteur Trouw) zal het Trouw Duurzame 100 debat plaatsvinden. Op 12 november jl. is de 2de editie van de Trouw Duurzame 100 gepubliceerd, een ranking van de 100 meest invloedrijke Nederlanders op het gebied van duurzaamheid.
Aan het debat nemen de twee hoogst genoteerden op de lijst deel: Herman Wijffels (nr. 1) en Wubbo Ockels (nr. 2). Verder nemen deel: Maurits Groen (nr. 6) en Anna Chojnacka (jongste vrouw op de lijst, nr. 29).

 

 

23 november 2010 - Al Gore in Nederland

Voor de derde keer is mauritsgroen•mgmc erin geslaagd om Al Gore naar Nederland te halen. Op dinsdag 23 november 2010 gaf de voormalig vicepresident van de VS en Nobelprijswinnaar voor de Vrede een lezing  op de Universiteit van Tilburg. De Universiteit nodigde Al Gore uit ter gelegenheid van de 83ste Dies Natalis en de opening van het Tilburg Sustainability Center.
De Nederlandse vertaling en uitgave van het boek “Een ongemakkelijk waarheid”, de organisatie van de Tuschinski-première van de film en de persoonlijke aanwezigheid van Al Gore daarbij in oktober 2006 waren een initiatief van Maurits Groen. Boek, film en bezoek zetten de klimaatproblematiek destijds in een klap op de maatschappelijke en politieke agenda in Nederland.
Onder het motto “Time to act” organiseerde mauritsgroen•mgmc  samen met Urgenda in 2008 een tweede bezoek van Al Gore aan Nederland.
Artikel in Brabants Dagblad

 

 

12 november 2010 - Maurits Groen op 6de plek Duurzame Top 100

In de Duurzame Top 100 van Trouw, samengesteld door een jury met 15 zeer uiteenlopende deskundigen, is Maurits Groen dit jaar gestegen van de 18de naar de 6de plek. Men prijst zijn “enthousiasme, vindingrijkheid en gedrevenheid. Op het criterium ‘daadkracht’ scoorde hij het hoogst van iedereen”. Ook zijn brede interesse en inzetbaarheid krijgen lof van je jury: “Noem een groot evenement op duurzaamheidsgebied en Groen is erbij betrokken. Hij kent iedereen en krijgt alles voor elkaar.”

Zie het artikel in Trouw.

 

 

18 september 2010 - 10:10 Iedere stap telt (pdf)

 

10:10 is de grote klimaatcampagne waar iedereen aan mee kan doen! Personen, bedrijven, educatieve instellingen en gemeentes. Met één doel: we zetten ons samen in om onze CO2 uitstoot in één jaar met 10% te verminderen, beginnend in 2010. Want als iedereen een stapje zet, veranderen we samen de wereld. Chrisje Simon-van Oosterhout is vanuit mauritsgroen•mgmc één van de medewerkers van het projectteam van 10:10.

 

 

7 september 2010 - Maurits Groen ontvangt het Duurzame lintje

 

Op Duurzame Dinsdag ontving Haarlemmer Maurits Groen uit handen van demissionair minister Tineke Huizinga het Duurzame Lintje.
Maurits Groen, heeft een indrukwekkende staat van dienst met zijn inzet op (inter)nationaal niveau voor het milieu en het klimaat de afgelopen 30 jaar. Hij is (mede)auteur van tal van boeken en haalde tot twee maal toe Al Gore naar Nederland. Hij wist de klimaatconferentie van Kopenhagen in Nederland extra onder de aandacht te brengen. Het WK voetbal in Zuid-Afrika wist hij klimaat neutraal te maken met LED verlichting.

 

 

 

omhoog |  MGMC Agenda   Eerdere activiteiten  | Columns  |   MGMC in woord  |   MGMC in beeld  |   MGMC in geluid